#TGIF

Mit liv som studerende

Hejsa,

I dag tænkte jeg, at der skulle et lille oplæg omkring mit liv som universitetsstuderende til. Da bloggen stadig er meget ny, kender I mig jo ikke så godt endnu. Jeg håber derfor, at dette indlæg kan give en lidt større indsigt i mig som person og mit hverdagsliv.

Jeg studerer en samfundsvidenskabelig bachelor på Roskilde Universitet, og er lige pt. i gang med mit 2. semester. Meget af RUCs uddannelsesstruktur bygger om omkring selvstudie og gruppearbejde. Der er ingen som tjekker op på, hvorvidt du har læst op til eller følger med i forelæsningerne. Du skal bare kunne bestå dine eksamener og tilhørende opgaver. Denne lave opfølgning fra undervisere og fulde ansvar for eget studie var, hvad jeg frygtede passede mig dårligst ved opstarten på universitetet i sommers. Jeg præsterer bedst, når der er en deadline og en opfølgning på mit arbejde. Jeg har en trang til overspringshandlinger (som nu, hvor jeg skriver dette blogindlæg 🙂 ) og i værste tilfælde at droppe “lektien”, når jeg ved, at det ikke bliver tjekket op på. Jeg var derfor bange for, at jeg ikke ville kunne tage ansvar nok for mit studie, og derfor ikke lærer det nødvendige. Jeg må dog efter min start på RUC erkende, at min frygt heldigvis ikke blev realiseret til fulde. Hele gruppearbejdselementet på RUC hjælper gevaldigt på dette. Jeg føler, at de andre I min gruppe bliver ramt, hvis jeg ikke er forberedt til gruppemøder og opsamlinger efter forelæsninger, og derfor møder jeg (for det meste) forberedt op. Det kan dog glippe en gang imellem, men jeg tror (og håber), at det er meget normalt og menneskeligt :-).

Udover forelæsninger over kurser bruges en stor del af studietiden på Roskilde Universitet på at skrive et projekt i grupper af 2-6 personer. Dette er faktisk, hvor jeg har mødt de største problematikker i forhold til mit studie. Jeg vidste fra min tidligere studietid godt, at gruppearbejde hverken er min stærkeste side eller min ynglingsbeskæftigelse, og det er kun blevet bekræftet efter min start på RUC. Jeg har kun arbejdet sammen med super søde, dejlige og overbærende mennesker, men hele dynamikken ved gruppearbejde og kompromisser er ikke noget der ligger til mig. Jeg HADER, at jeg ikke kan bestemme tingene selv. Jeg er bedre til at opstille min egen tidsplan, og skrive om ting som jeg finder interessant. Jeg bryder mig ikke om, at min tidsplan skal ændres, fordi et gruppemedlem er sygt, ikke har lavet lektier osv. Jeg arbejder dog på at blive bedre til dette. En af grundene til, at jeg faktisk valgte RUC var, at studieformen indeholdt så meget gruppearbejde. Jeg ved nemlig, at arbejdsmarkedet ikke byder på meget andet, og derfor er det færdigheder, som jeg bliver nødt til at forbedre.

Det var lidt om mit liv som universitetsstuderende og mine tanker omkring det. Der kommer flere indlæg omkring emnet, og fx hvor meget fritid jeg har ved siden af studiet, og hvordan jeg strukturer min hverdag – både de dage jeg er på RUC, og de dage jeg studerer fra min egen stue af. Der er masser at glæde sig til 🙂

Hav en dejlig dag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#TGIF