Dagens frokost #mums

Lækker blomkålspizza!

Hejsa,

Dagen i dag har været lidt svingende med vejret, og hen imod aften er det blevet mere og mere gråt. Jeg følte derfor for at spise “trøstemad”, som det kaldes hjemme hos mig, her til aften. Kender I også til det, hvor ens cravings ændrer sig afhængigt af vejret? Nåh, men pointen er, at jeg elsker pizza, når vejret er gråt! Jeg har dog det problem, at min mave ikke er kæmpe fan af brød, så det er ikke så ofte, at jeg laver det :-(. Men heldigvis er der kommet en ny trend til verden, som er baseret på at lave pizzabunde ud af grøntsager. Da jeg første gang fik øjnene op for denne trend, forsøgte jeg mig med en broccolipizza. Det skulle jeg ALDRIG have gjort! Den smagte forfærdeligt! Dog lærte jeg noget af det; less is more. Jeg havde smidt alt for meget fyld på den pizza, så den var helt blød og smagene matchede ikke. Med denne lærestreg i baghovedet besluttede jeg mig for at give det et forsøg mere her til aften, da jeg så ud af vinduet :-). Jeg tog derfor op for at handle ind i Lidl, og besluttede mig for en blomkålspizza, da jeg så, at blomkål var på tilbud (Su-livet 🙂 ).

Ingredienser til "pizzaen"

(droppede olivenerne hen af vejen 🙂 ).

Pizza bunden har jeg lavet ud af;

  • 300 -400 g blomkål,
  • 1 mellemstort æg
  • Salt
  • Pepper

Da jeg hverken er ejer af en stavblender eller foodprocesser, så rev jeg blomkålen på et rivejern. Det virker helt fint, men hold nu op hvor tager det lang tid! 30 minutter efter blandede jeg så ægget samt salt og pepper i blomkålen og mixede det hele sammen. Derefter fandt jeg en rist frem og spredte dejen ud derpå. Så kom den en tur i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Da jeg kun har en lille miniovn (igen hurra for SU-livet 🙂 ), tager det lidt længere tid med udbagningen. Sats derfor på 10-15 min, hvis du har en normal ovn.

Pizzabunden

Efter ca. 5 min hviletid til bunden, pyntede jeg den med alle mine toppings. Jeg valgte tomatpuré, tomater, mozerella, paprika og pepper, men man kan smide lige, hvad man vil på. HUSK dog, at less is more 😉

Klar til ovnen

Så mødte pizzaen ovnen igen, og 20 min efter kunne jeg nyde min lækre pizza sammen med lidt cola (i min verden hører de ting åbenbart sammen 🙂 ).

Det færdige produkt

Nu er det tid til at læse op til forelæsningen i morgen, og catche op på Masterchef.

Hav en dejlig dag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens frokost #mums